over foeke

Foeke specialiseert zich in unieke producten die allen hun eigen verhaal vertellen en direct bij de onafhankelijke makers vandaan komen. Deze verhalen gaan over passie, duurzaamheid of sociaal ondernemen. 

Op die manier creëert foeke een platform dat kunstenaars, ontwerpers en ambachtelijke vakmensen bij elkaar brengt.

© 2024 Cornelissen Design. Alle rechten voorbehouden.

top

Jolanda

Ik ben Jolanda Kolleman-Foeke. Lang had ik een droom om mijn eigen winkel te beginnen. Nu is dit werkelijkheid geworden en daarom heet ik je graag welkom bij Foeke!

Op 28 december 2016 ben ik de trotste eigenaar geworden van de stadswoning met winkelruimte aan de Ellestraat 26 in Elburg. Hiermee ging de eerste stap van mijn droom in vervulling. Namelijk; het starten van mijn eigen winkel! Het eerste jaar is er hard gewerkt om het appartement boven de winkel te verbouwen zodat dit verhuurd kon worden. Daarna is de winkel gerenoveerd en de sfeer van de vervlogen tijd terug gebracht in het pand. Dit is wat mij betreft geslaagd!

Het pand

De winkel is gevestigd in een rijksmonument.

De Ellestraat is de oudste straat van Elburg. In eerste instantie heette deze straat dan ook de Oude straat. In de keitjesstoep voor de ingang van de winkel staan de letters JD. Deze letters staan voor Jacob Deetman, die jarenlang een schildersbedrijf in het pand heeft gehad. Kenmerkend hiervoor is het laddersluik dat nog altijd zichtbaar is aan de voorgevel. Het oude interieur van de schilderwerkplaats staat tentoongesteld in het gemeente museum Elburg aan de Jufferenstraat.

Concept winkel

Foeke creëert een platform dat kunstenaars, ontwerpers en ambachtelijke vakmensen bij elkaar brengt.

Foeke specialiseert zich in unieke producten die allen hun eigen verhaal vertellen en direct bij de onafhankelijke makers vandaan komen. Deze verhalen gaan over passie, duurzaamheid en draaien om sociaal ondernemen. 

Op die manier creëert Foeke een platform dat kunstenaars, ontwerpers en ambachtelijke vakmensen bij elkaar brengt.