over foeke

Foeke specialiseert zich in unieke producten die allen hun eigen verhaal vertellen en direct bij de onafhankelijke makers vandaan komen. Deze verhalen gaan over passie, duurzaamheid of sociaal ondernemen. 

Op die manier creëert foeke een platform dat kunstenaars, ontwerpers en ambachtelijke vakmensen bij elkaar brengt.

© 2024 Cornelissen Design. Alle rechten voorbehouden.

top

over Elburg

Elburg is een middeleeuwse vestigingsplaats gelegen aan de vroegere Zuiderzee, aan de rand van de Veluwe. Lopend over de kinderkopjes, tussen de monumentale panden met ieder een karakteristieke gevel waan je, je in de middeleeuwen.
De stad met oude wallen, prachtige bomen, smalle steegjes en hun unieke doorkijkjes maken de sfeervolle omgeving compleet.

musea in Elburg

Bezoek je Foeke Elburg, dan is het ook zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in een van de musea in Elburg!

Museum Elburg

Een van de markantste gebouwen van de vestingstad Elburg is het 15e eeuwse Agnietenconvent. In deze laat-gotische panden is nu Museum Elburg is gevestigd. Het museum heeft een uitgebreide collectie voorwerpen over de geschiedenis van Elburg en haar omgeving.

Museum Sjoel Elburg

Museum Sjoel Elburg is een verhalenmuseum over het (on)gewone dagelijks leven van joodse families die vanaf 1700 in Elburg hebben gewoond.

Het Nationaal Orgelmuseum

Het nationaal orgelmuseum is ondergebracht in een middeleeuws stadskasteel, dat ooit gebouwd werd voor de hertog van Gelre. Aan de hand van een unieke collectie (bespeelbare) orgels en orgelonderdelen, orgelmaquettes en prachtige orgelfoto’s wordt de ontwikkeling getoond van het Nederlandse pijporgel vanaf de Middeleeuwen tot heden.

Museumsmederij de Hoefhamer

De laatste, eeuwenoude smederij van Elburg was niet meer beroepsmatig te exploiteren. Daarom is in 2005 besloten er een museum van te maken, maar met behoud van het authentieke karakter.

Visafslag Elburg

De voormalige Visafslag is een historisch pareltje aan de Havenkade van Elburg. Tegenwoordig is het een museum en tevens trouwlocatie.

Het Bottermuseum

In het museum van de Botterstichting, dat in 2010 door Prinses Margriet geopend werd, maakt u kennis met de oude visserij- en restauratietechnieken. Een deskundige gids neemt u mee naar het verleden en vertelt over de geschiedenis van de stichting, de visserij en de huidige activiteiten aan de vaartuigen.